вівторок, 10 лютого 2009 р.

В Україні стартує Місяць безпечного Інтернету

В Україні стартує Місяць безпечного Інтернету — соціальна кампанія, спрямована на навчання дітей та підлітків правилам безпечної поведінки у всесвітній мережі.
Коаліція за безпеку дітей в Інтернеті за ініціативи «Майкрософт Україна» оголосила про запуск соціальної кампанії «Місяць безпечного Інтернету». Кампанія проходить у підтримку Європейського дня безпечного Інтернету і покликана привернути увагу громадськості до проблеми, пояснити дітям та підліткам, а також їхнім батькам, яка небезпека чекає на них в Інтернеті і як від неї захиститися.
Ініціаторами кампанії стали члени Коаліції за безпеку дітей в Інтернеті, серед яких компанія «Майкрософт Україна», музикант та громадський діяч Святослав Вакарчук та міжнародна громадська організація «Школа рівних можливостей». Основна ідея соціальної кампанії — показати, що до інформації в Інтернеті мають доступ мільйони незнайомців, які можуть використовувати її як завгодно, тому не слід розповсюджувати особисті дані у відкритому доступі.
Соціальна рекламна кампанія охопить телевізійні канали («MTV Україна» і «5 Канал»), друковані ЗМІ («Т3», «Домашній ПК», Mobility) та онлайн-ресурси. До проведення програми долучилося й агентство Think! McCann Erickson, яке розробило рекламну концепцію реклами, та продакшн-студія Radioactive Film (режисер — Іван Сауткін), яка створила рекламний відеоролик.
Ерік Франке, генеральний директор «Майкрософт Україна», компанії-засновника Коаліції за безпеку дітей в Інтернеті, зазначив: «Тема онлайн-безпеки донині отримує недостатньо уваги громадськості, при цьому все більше українців користуються Інтернетом на роботі, вдома, в Інтернет-клубах та бібліотеках. За допомогою Місяця безпечного Інтернету ми намагатимемося, щоб і школярі, і їхні батьки не тільки більше дізналися про безпечне користування Інтернетом, а й змогли особисто підтримати ініціативи Коаліції. Адже навіть у віртуальному світі небезпека дуже реальна, і тільки всі разом ми зможемо захистити від неї наших дітей».
«Сьогодні дуже часто діти краще за дорослих знаються на комп’ютерах та Інтернеті, але їм все ж таки бракує життєвого досвіду їхніх батьків. Наша інформаційна кампанія допоможе батькам зрозуміти, що Інтернет містить не тільки корисні знання, а й потенційну загрозу для їхніх дітей, що вони повинні звертати більше уваги на те, чим займаються їхні діти в Інтернеті, які сайти відвідують, з ким спілкуються і яка небезпека їм загрожує. Тому мета акції — навчити українське суспільство в цілому, що система онлайн-безпеки стосується багатьох з нас — кожного, хто хоч раз сам або чиї близькі пізнали таїнство віртуального світу», — говорить Святослав Вакарчук, відомий музикант та громадський діяч, член Коаліції за безпеку дітей в Інтернеті.
В рамках Місяця безпечного Інтернету Коаліція проведе ряд заходів, які допоможуть дітям та їхнім батькам навчитися, як убезпечити себе при роботі з Інтернетом: марафон по містах України, онлайн-петиція «За безпечний Інтернет», тренінги для школярів, круглі столи та інші ініціативи.
Марафон під гаслом «Прийди та зроби крок до безпечного Інтернету» відбудеться з 10 по 14 лютого в 5 великих містах України — Львові, Одесі, Харкові, Дніпропетровську та Києві. Учасники шоу дізнаються про те, які правила роботи в Інтернеті їм потрібно знати, щоб насолоджуватись усіма перевагами віртуальних просторів, не наражаючись на небезпеку. Усі присутні стануть учасниками флеш-мобу — зроблять одночасний символічний крок через стрічку безпеки. Буде організований фото- та відео-репортаж шоу, а також прямий зв’язок зі студією Гала Радіо в Києві.
Усі, хто бажає публічно висловитись за підтримку ініціатив Коаліції, зможуть з 10 лютого приєднатися до петиції «За безпечний Інтернет» на сайті «Онляндія», а також висловити свою активну соціальну позицію, розмістивши у себе на сайті або блозі банер «Я — за безпечний Інтернет».

За матеріалами http://www.onlandia.org.ua/html/etusivu.htm

Немає коментарів: