понеділок, 8 вересня 2008 р.

Доганяти тих, хто спереду, і не чекати тих, хто позаду

Сьогодні вчителі повинні крокувати в ногу з часом, хоча би, а не плентатись за ним. Саме ми повинні розповідати, навчати, втілювати в життя нові методики, нові форми опираючись на нові технології, на нові інструменти, які з’являються і в Інтернеті. Так розумію, що Ви скажете : «Їх так багато і за ним не поспієш», але хоча би зробити перший крок і розпочати ознайомлення з ними.
Я хочу познайомити з поняттям блогів, яскравий приклад Ви бачите перед собою. Сподіваюсь Ваші коментарі і відгуки про цей пост я зможу прочитати
Блог — мережевий щоденник одного або кількох авторів, що складається із записів у зворотньому хронологічному порядку.
Блог - це сайт у вигляді журналу, сортований по датах.
Слово Блог пішло від англійського weblog - «веб-журнал»
Блог - це сайти, побудовані за принципом хронологічних щоденників із простим адмініструванням, не потребуючих спеціальних знань і доступний для сторення всім.
Блог звичайно має:
· тему,
· •зміст,
· посилання на статті,
· • дата й час публікації повідомлення. Блог іноді також містить:• коментарі, що залишають читачами, • підрозділи, • посилання на інші сайти по темі блога, • список блогів, які автор читає і в яких він приймає участьВідмінності блогів від звичайних сайтів.Дозволяють легко створювати нові сторінки - нові дані заповнюються в просту форму (звичайно - тема, категорія, місце для змісту) .
Автоматично стаття додається до домашньої сторінки або створюється нова сторінка й стаття додається до відповідного дня або в архів. Адміністратори легко можуть запрошувати й додавати статті інших авторів, які модерують їхні сторінки.
Відмінності від форумів • Тільки автор або група авторів може створювати нову тему для обговорення на блогах. Мережа блогів може функціонувати як форум, але по темі створеної блогером. Навіть коли інші пишуть на блог редактор ініціює й керує дискусією, керуючи ситуацією. Створювати й редагувати блог дуже легко, досить елементарних навичок роботи в Інтернеті й мінімум знань як це робити. Тому, це один з найпростіших шляхів публікації учнівських письмових робіт на WWW. Він майже такий ж легкий, як електронна пошта.

Немає коментарів: